Követelésérvényesítés

Követelés, tartozás sokféleképpen keletkezhet, és azt sokféleképpen lehet érvényesíteni. A követelések behajtására nyitva álló törvényes eszközök közül ügyfeleim számára a legmegfelelőbbet javaslom. 

A követelés behajtása minden esetben ügyvédi felszólító levéllel kezdődik, mely sokszor elegendő a teljesítéshez. Amennyiben az egyeztetés, a megegyezésre törekvés nem vezet eredményre, összeghatártól függően az egyszerűbb eljárást jelentő fizetési meghagyással (részletesebben itt (link), vagy peres eljárás kezdeményezésével, végül – szükség esetén – végrehajtási eljárás lefolytatásával (részletesebben itt (link) lehet érvényt szerezni a követelésnek. Ennek keretében az okiratok – keresetlevél, előkészítő iratok, fizetési meghagyás, végrehajtási lap, stb. – elkészítésén túl a peres, illetve peren kívüli képviseletet is ellátom.

Amennyiben cég az adós, az önkéntes teljesítés elmaradása esetén ügyfeleimnek a felszámolási eljárás megindítását javaslom. A felszámolási eljárásban a hitelezőt képviselem a hitelezői választmányban, a felszámoló intézkedéseinek jogszerűségét felülvizsgáló beadványt készítek, szükség esetén ellátom a hitelező képviseletét ezen intézkedések elleni jogorvoslati eljárásban is.