A legtöbb szolgáltatás díját a felek határozzák meg, ugyanígy az ügyvédi munkadíj is az ügyfél és az ügyvéd között létrejött megállapodás eredménye. A díjak a különbözőképpen megoldandó feladatokhoz igazodnak, ezért itt csak rövid áttekintésre van mód. 

A díjazást legtöbbször az ügy ellátására fordított idő határozza meg, de szem előtt kell tartani a határidők rövidségét és az üggyel járó felelősséget is, amely az ügyvédet anyagilag és erkölcsileg is terheli. A munkadíj fedezi az ügyvéd munkáját és az egyéb ráfordításokat (rezsi, telefonköltség, internet-használat díja, papír, nyomtatás, stb.), ugyanakkor a munkadíjon felül az ügyfelet terhelik az olyan készkiadások, mint az illetékek, hatósági díjak, átutalási és utazási költség. 

Az ügyvédi munkadíj legtöbbször fix díjas, ha nem egyedi feladat elvégzése szükséges, így többnyire társaság (bt., kft., rt.) alapítása, módosítása esetén, százalékban meghatározott, tehát az ingatlan értékéhez igazodik ingatlanügyekben (pl. adásvétel, bérleti szerződés, ajándékozás), óradíjas jogi tanácsadás esetén, és egyedi díjas, ha egyedi, konkrét feladat megoldása szükséges (pl. büntető ügyekben, peres képviselet esetén).

Minden ügyfelemmel hosszú távú kapcsolat kialakítására törekszem, melynek alapja a bizalom és az elégedettség. Az ügyvédi munkadíj meghatározásakor ezt minden esetben szem előtt tartom, ezért az ügy elvállalása előtt a lehető legszélesebb körű tájékoztatást adom a várható díjazásról.