Ingatlanügyek

Az ingatlan az ügyfeleim legértékesebb vagyontárgya, a beruházások alapköve, az ingatlannal kapcsolatos döntések meghatározóak a gazdasági életben. A szakszerű jogi iránymutatás mellett pontosan és gördülékenyen lebonyolított – sokszor komplex – ügylet lehet egy jövedelmező beruházás biztos alapja.

Széleskörű tapasztalatom szerint az ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi, irodaház, illetve energetikai ingatlanokhoz, ipari parkokhoz kapcsolódó valamennyi ügylet kiemelt jelentőségű, minden részlet pontos, szakszerű, körültekintő ügyintézést igényel. 

Ügyvédi tevékenységem felöleli a jogviszonyok tisztázásán túl az ingatlan adásvételi, bérleti, hasznosítására irányuló szerződésének szerkesztése mellett a sokszor nélkülözhetetlen egyéb kapcsolódó szerződések elkészítését is. Az ingatlannal kapcsolatos egyéb feladatokat, így telekalakítást és az ingatlan átminősítésének lebonyolítását, társasházi ügyekben alapító okiratok, szervezeti és működési szabályzatok elkészítését is vállalom. Jártasságot szereztem a gyakran szükséges cégalapítás mellett a céges fúziók, üzletrészátruházások lebonyolításában, háttérokiratok szerkesztésében is, melyek szintén kapcsolódhatnak beruházásokhoz. 

Közreműködésem kiterjed emellett a kapcsolódó illeték- és részben adótanácsadásra, a földhivatal és más hatóság előtti eljárásra, a pénzösszegek és az okiratok ügyvédi letétben történő kezelésére. Ismeretségeim révén szükség esetén hozzájárulok a gyors és hatékony földmérési feladatok megszervezéséhez, a kötelezővé vált energetikai tanúsítvány (ingatlan zöldkártya) beszerzéséhez (energetikai tanúsítvány ügyintézés részletesen itt), pénzintézetekkel történő egyeztetéshez, szakértői értékbecslés lebonyolításához. (értékbecsléssel kapcsolatos ügyintézés részletesen itt).

Valamennyi ingatlanhoz kapcsolódó területen az okiratszerkesztés mellett ügyfeleimnek minden esetben lelkiismeretes, sokrétű és a teljes ügyletet végig kísérő szakszerű jogi tanácsadás biztonságát nyújtom.